Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
05 18

Fotografijos tvirtovė Molėtuose: kodėl jos savininkas Danielius laiko katiną maiše ir kaip kartą išgelbėjo vilniečių prisiminimus

​​​​​​​Jau 44 metus fotografijos srityje besisukantis Danielius Ažubalis Molėtuose turi savo fotosaloną, kuriame jį galima rasti visomis darbo dienomis tomis pačiomis valandomis – nuo 8 iki 17 val. Iš darbo vietos jis niekada nesitraukia: „Nesinori, kad ateitų žmogus ir manęs nerastų.“ O ko žmonės vis dar lankosi fotosalone? Į tai atsakė ir linksmais ilgos karjeros kuriozais su 15min pasidalijo molėtiškis Danielius.
Fotosalono Molėtuose savininkas, fotografas Danielius Ažubalis
Fotosalono Molėtuose savininkas, fotografas Danielius Ažubalis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Fotografas pagal iškvietimus“

„Aš baigiau fototechniko specialybę ir, kai tik pradėjau dirbti, buvau fotografas pagal iškvietimus“, – pasakojo D.Ažubalis, fotografo darbą pradėjęs 1980 m. pavasarį.

Tuo metu jis fotografuodavo ir mokyklų bei darželių šventes, ir vestuves, ir laidotuves – viską, ko tik prireikdavo.

Ir iki pat šiol jis sulaukia klausimo: ar dėl to, kad fotografavo tiek daug laidotuvių, jam nesisapnuoja mirusieji? Tačiau Danielius purto galva – jis tai priimdavo tiesiog kaip įprastą darbą.

„Pirmiausia atėjęs pataisydavau žvakeles, kad veidukas geriau matytųsi, muses nuvaikydavau, žmones sustatydavau ir darydavau savo darbą. O ten juk kambariukai nedideli – 6 kv. metrai, tai vienoje pusėje žmonės prie stalo valgo, kitoje – giedoriai gieda, čia pat ir nabašnikas guli, musės skraido. Tekdavo kur nors pasilipti iš aukščiau fotografuoti, kad tilptų visi į kadrą“, – su 15min prisiminimais dalijosi D.Ažubalis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Fotosalono Molėtuose savininkas, fotografas Danielius Ažubalis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Fotosalono Molėtuose savininkas, fotografas Danielius Ažubalis

Seniai, kai tik Vilniuje atsirado nuotraukų spausdinimo įranga, Danielius prisimena naktimis po darbo važiuodavęs į sostinę jų spausdinti, tuomet grįždavo 3 ar 4 val. ryto ir 8 val. jau nešdavo klientams nuotraukas. Toks intensyvus buvo jo darbas.

Molėtuose – vienintelis

Anksčiau Molėtuose buvo ir daugiau fotografų, bet atsiradus spausdinimo mašinoms, kurios nukonkuravo nuotraukų ryškinimą rankiniu būdu, telefonų kameroms sparčiai žengiant į priekį, fotografų ir fotosalonų paslaugų prireikia vis mažiau, tad D.Ažubalis šiame krašte liko vienas tuo užsiimantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius